Abba Grebbestads Ansjovis Filéer, i spad, 125g Den rosa burken är för många själva sinnebilden för ansjovis. Till Grebbestads Ansjovis används endast speciellt utvald skarpsill och kryddningen är en väl bevarad hemlighet som gått i arv i flera generationer, men vi kan avslöja att kryddorna kanel, ingefära och sandel ingår. På leverantörens hemsida finns ett bra recept på den klassiska rätten "Janssons Frestelse": http://www.abba.se/recept/janssons_klassiska_frestelse/ Ingredienser till 4 portioner 1 burk (125 g) Grebbestads Ansjovis Original 2 gula lökar 8 potatisar 3 dl grädde ansjovisspad ½ dl ströbröd 2 msk smör eller margarin Beskrivning Skala lökarna och skär dem i tunna skivor. Skala och skär potatisen i fina strimlor. Varva potatis, lök och ansjovis i en väl smord form. Översta lagret ska vara potatis. Häll på grädde och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör. Grädda Jansson i 225 grader i ca 60 min eller tills potatisen blivit mjuk och har fått en ljusbrun färg. Servera gärna med knäckebröd en bit lagrad ost och en kall öl.
|